Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το ASHWAGANDHA;
Το ASWAGANDHA είναι ένας μικρός θάμνος (βότανο) που καλλιεργείται ευρέως στην Ινδία εδώ και πάρα πολλά χρόνια και φημίζεται για τις πάρα πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες. Αυτό το βότανο θεωρείται προσαρμογόνο.
Τι είναι προσαρμογόνο βότανο;
Προσαρμογόνα ονομάζουμε τα βότανα που προσαρμόζουν τη δράση τους ανάλογα με τις ανάγκες μας, δηλαδή προσφέρουν στον οργανισμό αυτό που χρειάζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι αυστηρές απαιτήσεις του ορισμού «προσαρμογόνο» πληρούνται μόνο από ορισμένα βότανα που τυχαίνει να συνδυάζουν τη παρουσία δραστικών ουσιών με ορισμένες ειδικές ιδιότητες και την απουσία επιβλαβών συνεπειών.
Ποια δηλαδή είναι η διαφορά ενός προσαρμογόνου από ένα συμβατικό βότανο;
Βότανα είναι όλα τα φυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε στη μαγειρική είτε στην Ιατρική με τη σωστή χρήση για τις επιδράσεις στον Ανθρώπινο Οργανισμό. Στο Δυτικό Κόσμο η αναφορά από παρενέργειες φαρμάκων ανάγκασε την επιστροφή στη Φύση. Να τονίσουμε ότι το 75% των φαρμάκων περιέχουν και βότανα!!
Το προσαρμογόνο έχει πολλαπλά οφέλη καθώς επαναφέρει στα φυσιολογικά επίπεδα όλες τις λειτουργίες του Οργανισμού, αυξάνει τις ικανότητες του Οργανισμού να επαναφέρει την ισορροπία του μετά την επίθεση κάποιας πάθησης, αλλά το βασικότερο όλων είναι η προστασία που όπως αναφέραμε παραπάνω προσφέρει από την επίθεση διαφόρων παθήσεων.
Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που αθλητές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν προσαρμογόνα βότανα για να αυξήσουν την απόδοσή τους. Συγκεκριμένα το μυστικό όπλο της Κινεζικής Ολυμπιακής Ομάδας όλα αυτά τα χρόνια είναι η χρήση προσαρμογόνων βοτάνων!!!
Ποιες είναι οι ιδιότητες του ASHWAGANDHA;
Το ASHWAGANDHA μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και έχει πολλαπλά οφέλη. Καταρχήν μας δίνει πολύ ενέργεια, δύναμη και αντοχή όλη την ημέρα. Μας βοηθάει απίστευτα στη διάθεσή μας και μας χαρίζει άμεσα μία αίσθηση ευεξίας.
Με τη χρήση του ASHWAGANDHA αντιμετωπίζουμε και ελέγχουμε άμεσα το άγχος, την ανησυχία, τα έντονα νεύρα ή θυμό και την κατάθλιψη. Έχουμε μία μόνιμη ευημερία και ενέργεια αλλά και μια καθημερινότητα χωρίς άγχος. Βελτιώνει τη μνήμη, βοηθάει στη συγκέντρωση, ηρεμεί το μυαλό, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αντιδρά στην υπέρταση, μας δίνει καρδιαγγειακή και αναπνευστική αντοχή, βοηθάει στην ομαλοποίηση υψηλού σακχάρου καθώς και επιπέδων χοληστερίνης LDL. Ενισχύει το νευρικό μας σύστημα και ενδείκνυται σε σοβαρές ασθένειες όπως το Πάρκινσον, το Αλτσχάιμερ, την άνοια.
Είναι αφροδισιακό και βοηθάει πάρα πολύ στη σεξουαλική διάθεση ανδρών και γυναικών καθώς και στη στυτική δυσλειτουργία αυξάνοντας παράλληλα τα σπερματικά επίπεδα.
Μας χαρίζει έναν πολύ καλό ύπνο και αντιμετωπίζει τα προβλήματα αϋπνίας.
Πείτε μας πως με το ASHWAGANDHA θα έχουμε καλύτερη Σεξουαλική Υγεία;
Όπως προαναφέραμε αυτό το προσαρμογόνο βότανο δρα άμεσα στο νευρικό μας σύστημα. Με αυτό τον τρόπο ο Οργανισμός μας αποβάλλει το στρες και το άγχος και δημιουργείται μία αίσθηση ευημερίας… αυτό περνά άμεσα στη σεξουαλική μας δραστηριότητα. Έχουμε μία έντονη επιθυμία για σεξ είτε είμαστε άνδρες είτε γυναίκες. Τα επίπεδα της λίμπιντο ανεβαίνουν άμεσα.
Για μία σωστή στύση τα νεύρα στέλνουν τα κατάλληλα ερεθίσματα… εκεί σε αυτή τη στιγμή το ASHWAGANDHA δίνει την απαραίτητη ώθηση στο νευρικό μας σύστημα για μία σωστή στύση. Να τονιστεί επίσης ότι αυξάνει το σπερματικό επίπεδο.
Πείτε μας πως το ASHWAGANDHA συμβάλλει στην Ψυχική μας Υγεία;
Σήμερα με την κρίση που περνάμε και τα καθημερινά προβλήματα που έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι διακατέχονται από έντονο άγχος και στρες για οτιδήποτε. Αρκετοί περνούν μία κατάθλιψη ή έχουν έντονα ξεσπάσματα και νεύρα και καθόλου ή παροδική διάθεση κατά τη διάρκεια της εβδομάδος. Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι απώλεια μνήμης από τις τόσες πολλές σκέψεις που μας περιβάλλουν ή έλλειψη συγκέντρωσης με αποκορύφωμα την δυσκολία στον ύπνο.

Το ASHWAGANDHA μας βοηθά άμεσα.

Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε προβλήματα και θα τα σκεφτόμαστε αλλά θα μας δώσει την ώθηση να έχουμε καθαρό μυαλό, ήρεμη σκέψη, έντονη αίσθηση ευημερίας. Θα μας δώσει μία ζωντάνια και ενέργεια που θα την βγάλουμε προς τα έξω με τον καλύτερο τρόπο.
Η επιστημονική εξήγηση είναι ότι το νευρικό σύστημα αποτελεί το σύστημα που ρυθμίζει και ελέγχει την λειτουργία όλων των οργάνων του ανθρωπίνου σώματος, καθώς επίσης και την μεταξύ τους αρμονική συνεργασία. Αποτελεί επίσης την έδρα των ψυχικών λειτουργιών και επιπλέον μέσω των αισθητήριων οργάνων (μάτι, αυτί, δέρμα, γλώσσα, μύτη) συμβάλλει στην αντίληψη του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο. Αποτελείται κυρίως από εξειδικευμένα κύτταρα, τους νευρώνες, των οποίων η λειτουργία είναι να υποδέχονται αισθητικά ερεθίσματα και να τα μεταφέρουν στα εκτελεστικά όργανα, δηλαδή τους μυς και τους αδένες.

Σκεφτείτε λοιπόν ότι με το ASHWAGANDHA ενισχύουμε το σημαντικότερο Σύστημα του Οργανισμού μας που παίζει κυρίαρχο ρόλο στη Ζωή μας.

Παράλληλα μας προσφέρει και Σωματική Υγεία;
Σαφώς!! Επειδή ελέγχει τη λειτουργία όλων των οργάνων αλλά και τη μεταξύ τους αρμονική συνεργασία. Εάν όλα αυτά έχουν ρυθμιστεί σωστά ο Οργανισμός μας θα λειτουργεί καλύτερα.

Σκεφτείτε ένα σωστό σε λειτουργία νευρικό σύστημα. Δεν θα έχουμε ευαίσθητο ανοσοποιητικό ούτε υψηλά επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης και υπέρτασης. Αντίθετα θα έχουμε ενέργεια, ζωτικότητα, καρδιαγγειακή και αναπνευστική ενέργεια αλλά το πιο σημαντικό προστασία στα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Για αυτό το λόγο βοηθά πολύ σε πάσχοντες από ΑΠΟ Alzheimer, Parkinson και άνοια.

Πόσο γρήγορα δρα αλλά και πόσο καιρό πρέπει να παίρνουμε ASHWAGANDHA;
Η Φύση μας το έδωσε απλόχερα για να μπορούμε να το παίρνουμε μια ζωή όπως το κάνουν εδώ και χιλιάδες χρόνια στον ανατολικό κόσμο. Έχει αποδειχθεί ότι δρα σε λίγες ημέρες και δεν πρέπει να το καταναλώνουμε λιγότερο από έξι μήνες.
Πως και που απορροφάται το ASHWAGANDHA;
Το ASHWAGANDHA δρα άμεσα στο νευρικό μας σύστημα και πάει εκεί που ο Οργανισμός μας έχει άμεση ανάγκη.
Ποια είναι η ημερήσια δόση ώστε να έχει άμεση δράση στον Οργανισμό μας;
Το καλύτερο είναι 2 έως 4 κάψουλες ημερησίως μισή ώρα πριν το μεσημεριανό μας γεύμα.
Υπάρχει κάποια αλληλεπίδραση ή αντένδειξη στη χορήγηση μαζί με άλλα φάρμακα;
Εννοείται πως όχι. Μάλιστα μπορεί να βοηθήσει τη διάχυση και τη δράση των φαρμάκων ευκολότερα σε σημεία του Οργανισμού που δεν θα έφταναν.